Generel Motors

General Motors, bedre kendt som GM, er en amerikansk bilfabrikant, med hovedsæde i Detroit, Michigan. GM producerer biler i 37 lande for 10 bilmærker, der blandt andre tæller Chevrolet, Buick, Cadillac og Opel.

GM blev grundlagt i 1908 som et holding selskab for Buick, der dengang blev styret af William C. Durant. I starten blev der mest lavet hestetrukne køretøjer, men man fandt hurtigt ud af at de automobiler var vejen frem.

Med opkøbene af flere mindre bilproducenter, blev GM hurtigt de førende indenfor bilproduktion og var den største bilproducent i verden fra 1931 – 2007, hvor Toyota tog over. Det største mærke i GM’s fold er uden tvivl Chevrolet, der dominerer markederne i Amerika og også er det hurtigst voksende bilmærke i både Asien og Europa. I øjeblikket går GM dog gennem en lidt hård tid med retssager i USA, som følge af en motor defekt på en af deres biler, som skønnes at være årsag til mindst 13 dødsfald. GM anklages for ikke at have taget hånd om motor defekten i tide, og de står nu til at måtte betale en erstatning på godt 35 millioner dollars.

Post navigation