DeLorean

Bedre kendt som “The DeLorean”, da det var første og eneste bil produceret af DeLorean Motor Company i starten 1980’erne. DeLorean blev designet som en sportsvogn, og var især kendetegnet ved de ikoniske døre, formet som et par mågevinger, der røg direkte op i luften, når de blev åbnet.

Den første prototype af sportsvognen kom frem i oktober 1976, og produktionen begyndte i 1981 i Nordirland, med det amerikanske marked som den primære målgruppe. Den blev dog aldrig rigtig til mere end en niche bil, hovedsageligt på grund af prisen, der lå alt for højt, i forhold til bilens egentlige værdi, men også på grund af den svage motor. Motoren skulle efter den oprindelige plan være en 200 hk Wankel-motor, men da produktionen gik i gang, blev det i stedet med en 130 hk 2,8 liters V6 motor. De fleste kunder havde forventet en V8 motor i en sportsvogn, og var ikke imponerede. Der blev fremstillet lidt over 9000 biler, inden producenterne måtte erkende, at produktionen måtte stoppe.

I dag er DeLorean bilen mest kendt for sin medvirken i “Tilbage til Fremtiden” filmene med Michael J. Fox fra 1980’erne. I filmene blev bilen ombygget til en tidsmaskine, der tog Fox med sig både frem og tilbage i tiden.