Chrysler cars

Chrysler er et selskab fra 1925, grundlagt af Walter P. Chrysler. Walter Chrysler er et eksempel på en mand, der med beslutsomhed og flid arbejdede sig op igennem rangstigerne i arbejdslivet. Han havde altid været interesseret og fascineret af maskiner, og efter gymnasiet gik han målrettet efter at blive maskinist. Hans startede hos det lokale jernbaneværksted, men steg hurtigt i graderne med stillingen som Master Mechanic hos et andet jernbaneselskab.

Interessen for biler kom først i 1908, hvor han købte sin første lokomobil med den hensigt at skille den ad for at se hvordan den var sat sammen. Dette ledte ham til en stilling som arbejdsleder hos Buick Motor Company hvorfra han indenfor bare fem år avancerede til præsident og general manager hos Buick.

Chrysler kunne i en alder af 45 pensionere sig selv som værende millionær. Han kunne dog ikke få tiden som pensionist til at gå, og i 1920 kastede han sig over et nyt projekt, som var det økonomisk truede Willy Overland Company. På samme tid gik han i fritiden og arbejdede med at fremstille sin egen bil, Chrysler Six, som blev sat i produktion i 1924. Chrysler købte året efter Maxwell Motor Corp, og dannede med dem, sit nye selskab, Chrysler Corporation. Selskabet voksede sig hurtigt større, og overtog flere bilmærker som blandt andre Jeep, Dodge og Plymouth.

I dag er hovedaktieposten købt af Daimler-Benz AG og selskabet er navngivet DaimlerChrysler. En af de mest bemærkelsesværdige og populære biler, fremstillet af Chrysler, er “Newport Cordoba Hardtop” fra 1970’erne. Men i 1980’erne slog Chrysler rigtigt sit navn fast med starten på flere populære cabriolet biler. Også Chryslers limousiner blev yderst populære.