Chevrolet SS

Chevrolet, der blev grundlagt i 1911 i Detroit, Michigan, er det største bilmærke under General Motors, og et af de største bilmærker på verdensplan, hvor de gør forretninger i mere end 140 lande.

 

Et sted Chevrolet også har haft stor succes gennem tiden, er ved NASCAR Sprint Cup Series, den største motorsports serie i USA. Chevrolet debuterede ved NASCAR i 1955 med en V8 motor i sportsvognen, der imponerede både de andre kørere og publikum. Siden da har Chevrolet domineret NASCAR løbene, og vundet mesterskabet mere end 30 gange.

En af de berømte NASCAR kører Chevrolet har haft i sine biler, er Cale Yarborough, der vandt løbet 3 år i træk fra 1976 – 1978, en præstation ingen tidligere havde præsteret. Rekorden er dog slået i dag, og såmænd endnu engang af en kører for Chevrolet, nemlig den legendariske Jimmie Johnson der vandt mesterskabet 5 gange i træk i årene 2006-2010. Han vandt igen i 2013, og selvom starten på 2014 ikke bød på mange sejre, så er Johnson og Chevrolet’s 2014 SS, fulde af selvtillid. Chevrolet’s Super Sports biler, eller SS serien, som de er bedre kendt som, bruges hovedsageligt til løb, og bliver kun produceret i et meget lille oplag.